Reserveren  Rondgang gebouw  Platte grond gebouw  Met de Auto  Route planner   Brochure  Het Roer Om  Home LMSJ

'HET ROER OM'
Bij de familie Olislagers - Lambermon

José Olislagers Lambermon

 

 

 

 

 

Welkom bij de Familie Olislagers van
Groepsaccommodatie 'Le Mont Saint Jacques´  
http://www.groepsaccommodatie-ardennen.be 
60 in de Duits Eifel 
een luxe locatie tot 27 slaapkamers van 2-3 personen t/m 60 personen Met vele extra's

KIik hier op Eifel Panorama

Print uit de oude doos ± 1970

Con Olislagers

Foto's van het huis zoals het nu,
eind 2005 is!!


31 December 2005
Hal bij de nieuwe slaapkamers
Eerst is hier de ontspanningsruimte geweest!
Na vragen van veel klanten of wij meer kamers hadden, hebben we de voormalige kelder omgebouwd tot ontspanningruimte, en... één ander rommel hok tot Tv ruimte! 
Foto's hier beneden
De familie Olislagers - Lambermon heet u van harte welkom op de site van Groepsaccommodatie 
´Le Mont Saint Jacques´
http://www.groepsaccommodatie-ardennen.be
in het hart van de Belgische Ardennen.

Sinds Oktober 2000 is de familie Olislagers eigenaar van één héérlijke Groepsaccommodatie!
Dat dit niet zonder slag of stoot verlopen is kunt u de komende maanden lezen op deze site pagina van

'HET ROER OM'

Het roer om bij familie Olislagers 

Wie zijn wij
José Lambermon 
Geboren op 7 Mei 1957 te Grave.
Met haar familie méé reisden ze verschillende landen af, daar haar vader beroepsmilitair was!
Zei was o.a. enkele jaren in suriname en Nieuw Gunea en na een aantal verplaatsingen kwamen ze tenslotte in Maastricht terecht om vervolgens zich defintief te nestelen in het dorpje Heer nabij Maastricht;
Jarenlang was ze werkzaam op het GAK te Maastricht en schonk in 1987 en 1990 het leven aan twee schatten (nu katten, néé hoor, soms zoals overal) van een dochters,
  Neda en Brenda!
Echte hobby's heeft José niet, maar werpt alles in de strijd voor ons gezin!
foto: José, Con en hondje Vlekje
Con (nie) Olislagers
Geboren op 22 April 1955 te Maastricht!
Zoon van een kolenboer, die een hekel aan school had en daar een echte 'zessen' man was, maar.. let op!! ook voor zulke mensen is er hoop zonder al te véél school jaren (ik zal niet alles verklappen op dit moment)!!

José, Brenda, Neda en Con op de bank in de lounge!
klik op de foto!

Foto's van het begin
Hoe wij het aantroffen!

Con is op latere leeftijd pas gaan merken dat er méér in dit persoontje zat dan iedereen (en vooral zijn Vader) dacht!
Lange tijd speels o.a. altijd op het voetbal te vinden, school uit... voetballen, zelfs op de dag van de bruiloft van zijn zuster Inie moest hij even van tussen, om een wedstrijd spelen (overigens wel gewonnen en gescoord), voetbal, voetbal, voetbal, overigens heeft hij het niet verder gebracht dan de amateurs 2de klas, voor een bescheiden en noeste werker nog niet zo'n slecht resultaat!
Vroeg van school om te helpen in de zaak van zijn Vader Pol, zat hij ook al met 16 Jaar op de tankauto van zijn Vader (link is familie Olislagers Bremers pagina), waar hij in periode van ziektes de vaste werknemers verving om de klanten te voorzien van stookolie HBO1 en petroleum, dat hij erg prettig vond!
Na ziekte van zijn vader die van het één op het ander moment moest stoppen is hij na zijn diensttijd begonnen bij oliehandel Geelen, die na enkele jaren een samenwerkinsverband aanging, waaruit oliehandel Smeets & Geelen ontstond!
In 20 jaar diensverband  begon langzaam aan het organiseren boven te komen en zo werd hij de oprichter van de prachtige Maastrichtse 'Wijnbergloop' die de zwaartse was in Nederland met 13 heuvels en een maximaal stijgingspercentage van 23%.
Een enigzins vreemde actie van zijn werkgever waarmee Con het niet eens méé was, een conflict dat 1,5 jaar aansleepte, deed hem en zijn vrouw José besluiten om eens verder te zoeken, eerst voor een woning misschien wel in de Ardennen!
Maar.. via zijn kennissen Joop en Ellen die ons reeds in 1998 op de hoogte brachten van een of ander groot pand, kwam na een periode van 1,5 jaar ergernis het besluit om toch maar eens te gaan kijken naar het aangeboden pand, dat inmiddels al 5 jaar leeg stond!
Het pand 'Le Mont Saint Jacques'
op Mont Saint Jacques in de Belgische Ardennen op 480 meter hoogte in het dorpje Saint Jacques en 5 km. van Trois Ponts.
José die überhaubt geen ondernemers type was, vond dat het onderhand ook lang genoeg geduurd had op Con z'n werk en stemde daarom toe!
Foto:José en Con Olislagers samen met dochters  Neda en Brenda
in een winters landschap in jaar van aanvang 2000 op het terras
van ´Le Mont Saint Jacques´


Juni 2000

Wij besloten het gebouw gaan te bekijken!
De exacte datums hebben wij niet bijgehouden, 1. omdat het allemaal zo snel ging en 2. omdat we niet zo'n dagboek mensen zijn!
Vanuit Vielsalm bij Joop en Ellen trokken wij naar Saint Jacques, een mooie rit van 15 km. via Grand Halleux en door het bos kwamen wij op een plateau, waarvandaan wij Saint Jacques en het gebouw in de verte konden zien liggen!
Het kleine dorpje Saint Jacques telt slechts enkele huizen, vakantiehuizen, 'n kerkje, één Restaurant (Ferme Bodson), en een afgelegen vakantieparkje.
Aangekomen bij het huis treffen wij een schutting aan, een soort vesting zien wij daarin, die moet al gesloopt worden, althans dat is onze eerste gedachten, het was of we het al gekocht hadden!
Wij werden vriendelijk onthaald in de tuin door de gastvrouw en gastheer Joke en Roland, we konden hun een beetje omdat ze kennissen waren van Joop en Ellen, dus.. dat was al mooi meegenomen!
Eerst een kopje koffie en dan... vol spanning het gebouw bekijken!
De Lounge, een gezellige grote ruimte, in het oog springt de prachtige sfeervolle grote bar met 5 koeldeuren en volledige tap installatie, tafeltjes en stoelen, wij noemden het Oostenrijks, maar het bleken Poolse te zijn!
In plaats van gordijnen hangen er doeken, een soort van gewaden aan de ramen, i.v.m. de sprituliteit van de eigenaars!
Op de vloer ligt een stoffige vloerbedekking (dat er later drie lagen blijken te zijn), vloerbedekking in de Ardennen en gelegen bij de bossen vraagt ook om ruzie hè!
Dan lopen wij naar het verrot terras! Maar mensen, wat een uitzicht... waaaaauw!!
Eigenlijk zien we het gelijk zitten, maar dat mogen we nog niet zo laten blijken, toch!
Wij gaan weer binnen en komen dan in een vervallen tussenstuk waar men de lucht kan zien door de gaten in het dak, rechts daarvan is een zitruimte die voorheen moest dienen om te ontbijten en de ander kant is de keuken
waar nog een oud fornuis van honderden kilo's stond en geen dienst meer deed, in een ander hok een oude afwasstraat, waarschijnlijk al antiek!
Aan de rechterkant van de keuken zijn een aantal bergruimtes die allemaal doorlopen, we zijn de weg volledig kwijt tijdens dit bezoek, in de ketelruimte hangen drie geisers van de eerste editie en de CV ketel heeft Sadam nog gebeld of hij deze kon overnemen als skut raket (grapje)!
Via een trap komen wij in een grote hal en van buitenaf is het niet te zien, maar het is behoorlijk ruim!
Drie douches voor dames en drie voor de heren, ziet er redelijk netjes uit, aan de andere kant de slaapkamers en om de hoek ook, er zijn diverse kleuren bruin wit rood etc.!
Aan de andere kant van de hal komt men via een trap naar benden bij de toiletten!
Terug boven bekijken wij hun privé en het zal voor ons wat behelpen worden, als het van ons wordt!
Er ligt ook een nieuw dak op zegt Roland, dat had de bank nog laten doen voordat de familie Deckers het kocht (alleen weten wij dan niet dat men ook de isolatie weggehaald heeft)!
Tijdens het rond kijken malen enkele ideeën door mijn hoofd, om het zus en zo te kunnen maken!!
Hoe we terug moeten lopen laten wij aan de eigenaars over, anders zouden we misschien nog aan het zoeken zijn om terug te komen in de lounge.
Nog even de kelders bekijken die vol staan met planken en ander voor het grotendeels afval!
Dan nog 'n kopje koffie, waar we de eigenaars vragen om even wat bedenktijd te krijgen i.v.m. de a.s. vakantie over enkele dagen naar Oostenrijk!
Deze gaan gelukkig akkoord omdat ze het graag aan ons wilden verkopen, ook omdat zij ons een beetje kenden!

Buiten aangekomen en enigzins opgewonden van deze héérlijke plek en het erg grote gebouw, vraag ik aan José, en.. wat denk jij? Ze geeft aan het wel te zien zitten, eigenlijk ben ik verrast omdat zoals eerder gezegd, José geen ondernemerstype was, maar ja, wat niet is kan nog komen, zo zie je maar weer!
Ik begin gelijk te brainstormen in de auto op de terugweg naar Vielsalm, als we nu eens de keuken verplaatsen naar de ruimte waar men nu kan ontbijten, want de mensen kunnen al slechts door de keuken naar de slaapkamers, dat is al de eerste goede oplossing, we kunnen van de keuken ook drie kamers maken, affè we praten nog wat door en José zegt het volledig aan mij over te laten, en.. haar ogen twinkelen, ze ziet het ook net als ik volledig zitten, waarom eigenlijk niet gelijk beslissen, toch maar even niet, we hebben tenslotte bedenktijd gekregen en waarom dan overhaasten! 

Eenmaal in Oostenrijk, genietend van één héérlijk weekje vakantie, schoot er van alles door ons hoofd heen, we waren er mee bezig maar vonden het fijn!
José en ik waren het over één ding en voor 100 % eens (maar dat gold eigenlijk ook voor alles, van wat tussen ons besproken werd over het gebouw), voor ons was het gebouw en de plek van ligging,
liefde op het eerste gezicht!
Ons besluit stond vast, wij gaan het avontuur aan, José zag het zitten, en ik niet minder!
We belden Joke en Roland dat we na de vakantie direct zouden komen en dat de koop zo goed als zeker was!

Juli 2000

Defintief
Ook dachten wij aan een ondernemersplan, maar.. wat moet je bij een Bank, met een gebouw dat 5 jaar, u leest het goed 5 jaar leeg gestaan heeft, en dat vooral onderhevig was aan achterstallig onderhoud!
Maar.. geen nood, we zaten in een goede tijd (2000) dat de prijzen van koophuizen in Nederland hoog stonden, en zo konden wij ons huis in Maastricht (Wolder) snel verkopen, ook de spaarpolis van mijn werk zou nu goed van pas kunnen komen en zo zal ons defintief niets meer in de weg staan!?
Er waren héél wat kandidaat kopers geweest, maar.. door het achterstallig onderhoud zag het er ook verwaarloosd uit, en durfde niemand anders het aan!
Wij prikten er doorheen en zagen de mogelijkheden vanaf het eerste moment dat we het gezien hadden!

Verkoop eigen woning in Wolder Maastricht
Binnen twee weken hebben wij onze eigen woning aan de Redemptielaan in Wolder verkocht!
Brenda onze jongste op dat moment ziet het een beetje zitten en Neda de oudtse heeft haar bedenkingen, wat wil je als je op het punt staat het centrum van Maastricht te ontdekken, en dat moet gaan ruilen voor het rustige landschap in de Ardennen op een berg van enkele huizen!
Iedereen wordt op de hoogte gebracht van het nieuws en er wordt toch vreemd opgekeken!
Op mijn werk deelde (Oliehandel Smeets & Geelen) ik het mede aan de directeuren en Directeur P. Geelen zei, dit kon niet uitblijven en hadden we eens verwacht, gezien de achtergrond van het organiseren doelde hij!
21 Jaar had ik voor hun gewerkt op de tankauto, een héérlijk beroep, waarna ik vaker tegen José zei, als ik hier geen werk had, zou ik zo weer op de 40 m³ tankauto springen!
Een mooie tijd, maar lang genoeg, tijd voor iets anders, toen nog 45 jaren jong (haha) kon het nog, als we langer zouden wachten, waren wij gewoon te oud, om aan zo'n zwaar avontuur te beginnen, want dat het zwaar zou worden was ons duidelijk!

Oktober 2000

De verhuizing naar de Ardennen
Het is inmiddels 10 Oktober en na alles ingepakt te hebben is het tijd om te verkassen naar de Belgische Ardennen, wij hoeven niet te zeggen vanuit het stads leven, we woonden namelijk al op een mooi plekje dicht bij de natuur en o.a. de bekende Wijnberg de Apostelhoeve, de bekende berg van 22% uit 'Mijn' Wijnbergloop!
De kinderen nemen s'avonds afscheid van hun vriendinnetjes (snik snik) en wij van onze buren, de kinderen pinken één traantje weg, zeg maar flinke traan weg!
Een uur later staan we met ons gezinnetje in de Ardennen op Saint Jacques nummer 18-19 onze nieuwe woning! Het avontuur kan beginnen!
Blij verrast staat Roland de oude eigenaar klaar met een héérlijk pittige Chili Con Carne die we ons lekker laten smaken, de eigenaar is zelf nog een paar dagen daar om ons te helpen met de telefoon en andere zaakjes.
Ook kopen wij nog een leren hoekbankstel van hem over en andere dingen.
De overdracht loopt wat moeilijker, want de officiële koop moet nog getekend worden bij de Notaris in Vielsalm, maar een gigantische blunder van een Notaris kantoor in Maastricht zorgt ervoor dat we niet naar de notaris kunnen omdat, en u leest het goed enkele tonnen aan guldens (in 2000 nog) nergens terug te vinden is!
Wij pissig dat zoiets kon gebeuren en uiteraard geeft iedereen iedereen de schuld, de fout ligt echter in Maastricht, ± 7 dagen rente steekt iemand in z'n zak!
Door dit akkefietje moeten wij opnieuw naar de notaris in Vielsalm!
En eindelijk in November is het dan officieel beklonken, maar.. alvorens het zover was wist men ook hier in de Ardennen bij de bank hoe men rente kon opstrijken en werd het hier ook vastgehouden, als ik het liet overboeken naar de notaris duurde het weer enkele dagen!
Geen probleem zei ik, dan kom ik het morgen contant ophalen, dat was effe schrikken bij de bank. Dat was alweer bijna eeuwen geleden dat men hier met zoveel geld over straat moest, affè ze moesten maar zorgen dat het er was, in ieder geval niet mijn probléém, ze hadden allemaal lang genoeg met onze voeten gespeeld!
Op de dag van beschrijving, het geld opgehaald en met een zak vol biljetten naar de Notaris, daar werd hevig gelachen door de op dat moment nog zijnde eigenaars, maar.. dat lachen zou hun snel zou vergaan!
Namelijk, na onze betaling, droeg de Notaris het geld over aan de dan oude eigenaars en kon deze met die zelfde zak de straat op!

Oktober/November/December 2000 'De verbouwing'

Wij hadden in de maanden na de beslissing het huis te kopen niet stil gezeten, er werden inkopen gedaan, bankstellen vast gelegd etc. etc. alles stond vast, we hoefde aan dergelijke randzaken niet meer te denken!
De verbouwing kon beginnen!
Mijn streefdatum was 1 December 2000 te openen, het moest dus binnen zeven weken gereed zijn, eerst binnen en in het voorjaar buiten!
Véél hulp hebben wij in die zeven weken aan Ron Aarts gehad, die ik Vrijdags in Maastricht ophaalde en Zondag's avond weer terugbracht, soms met zijn vriedin Cindy, Ron een echte houtklusser die alle houtwerken verzorgde, elekticiteits leiding met kooflijsten wegwerkte, dak legde op de tussenruimte, kozijnen en wandjes plaatste en zelfs tot middernacht zaten we op het dak dat zelfs verre buren kwamen klagen over het nog zo laat zijnde boor gebulder (terecht uiteraard), we zijn zo klaar zeiden we, maar een uur heeft het toch zeker nog geduurd, het zelfde vrouwtje kwam overigens nog voor we er iets gedaan hadden vragen, wat komt hier? en wij... een Discotheek, aaaahh dat was schrikken voor haar, nee hoor gewoon een Groepsaccommodatie 'Maison de vacances' stelde ik haar gerust!
Tijdens deze maanden werkte ik nog bij de oliehandel met diensten, en als ik ochtend dienst had kon ik 's avonds klussen doen in huis en tijdens middag dienst 's morgens arbeiten!
Dat was wel erg zwaar, maar... de gedrevenheid van ons allen was zo groot, dat vermoeidheid niet gevoeld werd!

Als er werk was blijven liggen dat b.v. 's morgens niet af was dan moest ik dat na de middag dienst inhalen, om 24.00 uur kwam ik thuis en regelmatig waren we dan bezig tot 4.00 uur in de vroege ochtend, effe slapen, nog een paar uur klussen en zo zeven weken lang. We hadden een hoop energie dat met geen pen te beschrijven was!
Alles liep in huis, de electriciën, loodgieter etc. ieder zijn taak. De electriciën zou drie dagen nodig hebben, maar.. .het werden er 23, omdat van het een het ander kwam, we wilden eerst het hoog nodige laten doen, maar na diverse aanpassingen zag het er zo netjes uit dat we de opdracht gaven doe dit en dat en zo, dus bewust eigenlijk!
De loodgieters waren een stelletje hampelemannen, rookten de hele dag en overal lieten ze peuken en as achter, maar werken.. ho maar!

Zelden hadden wij zo'n klungelaars gezien!
Ze waren zo traag dat zij de laatste die nog in het gebouw aanwezig waren, ook een ander Waalse firma kwam nog even op de dag van opening de afzuigkap ophangen omdat ze verzaakt hadden hun eerste afspraak na te komen, maar 5 minuten voor opening was het zover, iedereen was klaar en juist op tijd, helemaal volgens schema!
Een week voor opening heeft mijn zwager Ger Schrijnemakers nog geholpen met de midget golf banen over te brengen van Foreldorado in Euverem/Gulpen en de lampen uit het Stap Inn Restaurant aldaar die de poorten gesloten hadden.

Meer mensen die het roer omgooiden!!

Hij heeft toen thuis verteld, die halen dat niet voor volgende week. In die laatste week kwam mijn andere zwager Johan helpen sjouwen samen met mijn zus Inie en haar buurvrouw Anita die met de vrouw des huizes begonnen aan de schoonmaak. Alles verliep volgens een strak schema, we wisten waar tijd verloren werd dat die ook weer z.s.m. ingehaald moest worden!
Eigenlijk kenden we geen enkele tegenslag, 'HET ROER OM' met een goede afloop, maar.. wat is goede afloop? Daarna kwam voor mij pas de verrassing, ik moest namelijk papieren hebben en dat voor een vakantiehuis!
Kunt u zich indenken wat dat voor 'n klap was, dat lag me meer op de maag dan al die zeven weken bij mekaar!
Bijna 30 jaar geen school en dan een spoedcusrus in Tongeren voor Bedrijfsbeheer met ondernemingsrecht en Commercieel beleid. Ja lijden dat was het met een hele lange ij!
Drie maanden lang drie keer per week naar Tongeren, dag retourtje van 184 km. En dan ook op de vrijdag avond, en zat José met een hoop gasten alléén in de locatie!
Gelukkig was de curcus de week voor Kerst 2001 afgelopen, en zoals ik al eerder vertelde dat ik een 'zessen manneke' was kwam ik nu uit de bus met een gemiddelde van 8.4! Een cijfer dat voor Con een unicum was!
José was de stille kracht in huis, zorgde voor de inwendige mens, ruimde alles op nadat de klussers weg waren, verfde de betonvloeren mee, schuurde helemaal alléén de nieuwe loungevloer toen ik weer een werkdienst had, en bracht ze ook nog enkele laklagen op.
Soms zei José, ik ga slapen en (sorry ik kon er niets aan doen, het schema was ongelofelijk strak), één kéér werd het haar te veel toen ik te veel doordramde van doooorrrgaaaan.
Ik zei je moet nog dit en dat nog doen anders halen we het niet, door door door was het, of was het toch stresse stresse stresse, toen ging ze even over de rooie, maar... alles kwam weer goed, effe had ze 'n dip en zag ze het niet meer zitten, maar daarna was ze zonder mokken weer vol van de partij en konden we de laatste loodjes leggen. Overigens heb ik op de dag van de opening een mooi boeket bloemen voor haar laten kopen, sorry sorry, ik weet het, kon er niks aan doen, maar ook daarvoor géén tijd gehad, gezien de 5 minuten die ik nog had voor de opening en nodig in bad moest.
Mijn zus bracht een prachtig boeket voor haar (van mij) méé! 
De ontwikkelingen gaan  nog steeds door, lees ook dat we mogelijk een luxe Eifel locatie proberen aan te kopen (zie link beneden), inmiddels in 2008 gekocht.

Bedankt voor jullie bezoek.
Heeft u een reactie, stuur dan een e-mail naar consportief@skynet.be 

Mei 2006 is ons zwembad gereed gekomen, en.. ook een 15 tot 20 persoons sauna en 8 persoons jacuzzi/spa.

foto: mijn vrouw José en dochters Brenda en Neda, rechts Con.


Groepsaccommodatie ´Le Mont Saint Jacques´

Voor alle informatie van ons vakantiehuis/groepsaccommodatie voor 34 personen en zelfs tot 60
personen, kunt u op onze site terecht http://www.groepsaccommodatie-ardennen.be 

Inmiddels 8 November 2013 hebben wij een tweede site voor Le Mont Saint Jacques www.groepsaccommodatie-ardennen.be/lmsj 

Toch mogelijk om met kleine gezelschappen te verblijven in ´Le Mont Saint Jacques´
Februari 2008:
Onze laatste grote klus is bijna gereed, breng eens een bezoek aan onze foto pagina waarop u alle verbouwingen/vernieuwingen kunt zien.
Inmiddels hebben wij  van start in 2000 en eind 2007 meer dan 400 groepen mogen ontvangen, een locatie (dankzij internet) uitgegroeid tot een van de leukste locaties in België en een site met unike bezoeken tussen 400 & 1000 per dag.
Het is ons gelukt een  tweede locatie aan te trekken, nu in de Duitse Eifel slechts 119 km vanaf Maastricgt/Tongeren, zie
http://www.groepsaccommodatie-eifel.de  een super locatie met 
30 slaapkamers waarvan 25 voorzien van douche met toilet.
En nog véél méér!


Sacoma heeft onze site gehuurd vanwege problemen met makelaarsbond, meer vakantiehuizen of chalets kunt u nu huren bij  Ardennentop Sacoma  http://www.ardennentop.be/Vakantiehuizen.htm

Wij wensen alle bezoekers veel lees en vooral verblijfs plezier